everything is illuminated

såg nyss everything is illuminated och väldigt glatt överraskad. Har alltid haft lite svårt för Elijah Wood (tror att det kan ha att göra med att hans medverkan i sagan om ringen). Han spelar i varje fall huvudrollen i denna film och jag får faktiskt lov att påstå att han gör det med bravur.

estet

dags för de individuella valen. finns mycket intressanta kurser att välja. tur att mina fina lärare har koll på vad jag borde välja:

do you say ananass or an-aanas?

idag fyllde min fader år. det firade jag genom att ge honom tre ananaser. kollektivtrafiken firade honom genom att avstanna nästan helt och sätta oss i 1 timme och 50 minuter lång bilkö.

åter till maten.

Insåg nyligen hur frekvent jag verkar vilja berätta om vad jag har ätit. Jag tror inte att mitt sätt att ofta tala om mat kan kopplas till något osunt anorektiskt beteende utan snarare som en fin rutin som kan glädja andra.
Jag pulsade idag genom skogen i 1meterhög snö och just då kändes verkligen allt, ja helt åt skogen faktiskt. Hade under hela min promenad planerat spydiga kommentarer och slagkraftiga argument att vråla ut över familjen när jag kommit hem. Väl framme öppnar jag dörren med all min kraft för att verkligen bevisa min ilska men misslyckas i samma sekund som jag stiger in. En underbar arom av nybakat fyller hela huset. Jag klampar upp till köket och möts av ett kakfat proppat till bredden med delikata mini-brownies i färggranna muffinsformar.
allting känns med ens inte lika jobbigt längre.
Det var min godaste mat idag.

söndagskänslor.


horses


skrivet på min arm.

när käkarna går som kvarnstenar och synapserna exploderar i all evighet i det fina fina kaoset... undrar jag ändå bara vad du gör just nu.

att drabbas av inbillad sjukdom

vill bara se på dålig romantisk komedi tillsammans med någon och gråta. bli omfamnad och sedan svara på frågan om jag gillade filmen med att snyta mig ljudligt och säga att det var den bästa filmen någonsin. och jag som varken är särskilt förtjust i varken 500 days of summer eller Morrisey.

seså.

helgen var fin.
chatroulette med sara och ytterligare planering inför london. skulle på kalas i tildas kolonilott och till lisa men drog mig i sista stund ur, för att istället åka hem och äta räkmacka.
på lördagen: studerade som aldrig tidigare skådat, gjorde en glädjande upptäckt och mindes ett särskilt sommarminne. åt lite olika sorters bearnaisesåser och begav mig sedan till håkans kalas.
fick perspektiv på saker och ting och spenderade allahjärtans med några av de som får mitt hjärta att dunka hårdast, men som även finns där att lappa ihop bitarna när det känns så himla sönder.
Chet Baker – My Funny Valentine

fkb


hey mama, it's your birthday

Uppe med tuppen och bakade gräddtårta till min lilla moder. Hon väcktes med stämsång och blev sedan bortdragen från det varma duntäcket för paketöppning. Som ett födelsedagsbarn sig bör så fick hon välja hur vi skulle spendera resten av dagen.
Med ett år äldre på nacken tyckte hon att det vore passande att åka iväg och välja ut vitvaror det nya huset.
Dagen till ära kan jag även passa på att delge denna oldies but goldies.

summary.

I måndags styrde fötterna sig själva och jag hamnade ute i tyresö på second hand-affär och hos farmor.
Hon bjöd på fiskmiddag och ett litet lass med glass. Vi diskuterade pojktrubbel och hur man borde släppa alla uppmålade fasader och verkligen tro på kärleken. Av farmors nya karl fick jag en docksöt analog kamera och en klapp på axeln.
I tisdags var en sådan dag man borde raderat ur kalendrarna. bortsett från baletten som var minst lika bra som förra lektionen. när jag kom låg min ena guldfisk och flöt med buken uppåt. må du vila i frid.
Onsdagen flöt på ganska smärtfritt. Insåg storheten med last fm och vikten av att lyssna på fräsch musik.
I torsdags var jag med frida. gjorde ett lamt försök till att strukturera upp vår allahjärtans-dag och fick sekunderna efteråt en mild grad av hjärtsvikt. Var sedan i sickla och bowlade med Klara, Sebastian, Kajsa, Allis, Max och André.
en riktigt fånigt härlig spontan-idé som kostade 100 pix per person. dokumenterade händelsen med den lilla analoga kameran, så snart kan man förvänta sig en liten bildkavalkad.
Idag spenderade jag större delen av min tid i skolan till att rita modemedvetna klippdockor. Planerade London-resan med Josefina och Sara och skapade kontakter world-wide.

min valentine-brud.


FASHION beep-beep.

Har nu spenderat drygt 5 timmar med att besvara frågor kopplade till de två erkända socionomerna Yuniya Kawamura och Pierre Bourdieus teorier om mode.
Skoldagen ägnades med humöret på topp med att färdigställa våra vetenskapliga rapporter om dagens blomstrande ungdomskultur.
Har även skaffat mig ett account på last fm men inser nu att mina topplistor bara toppas klassisk musik skapad av herrar i silvergrå peruker och frack.
http://www.lastfm.se/user/honestlyspoken

DON'T PUSH ME, CAUSE I'M CLOSE TO THE EDGE


so let me introduce to you

I ren artighet får jag väl lov att presentera mig själv:
 
Jag är bra på att avsluta meningar som folk påbörjat.
Mitt favoritdjur att äta är laxen.
Om jag kunde så skulle jag leva resten av mitt liv
Jag kan inte dricka kolsyrad dryck, och om jag ändå trotsar i mig det så bestraffas jag av de högre makterna med helvetes-hicka i tre dagar.
Är obotligt förälskad i kärleken.
Men har trots det väldigt svårt att tro på idéen om ett happy ever after.

Jag lägger ner ohygglig tid på detaljerna. och lämnar på så sätt det bångstyriga livet åt sitt eget öde.

Jag tror att det kommer gå galant.


uppståndelsen.



tack vare vissa påtryckningar så är jag nu ute och slirar i cyberrymden igen.

RSS 2.0